Tres Navy schreef een doorlopend liefdesverhaal voor hun EP “Language Of Various Emotions”.

Tres Navy brengt nieuwe EP "Language Of Various Emotions" uit.

Als je de mannen van Tres Navy op de socials ziet posten, denk je niet direct aan liefdes liedjes. Toch lijkt het naadloos aan te sluiten bij de persoonlijkheden van deze innemende individuen uit Amsterdam Osdorp.

Casanova’s willen ze zichzelf niet noemen, wel wekt hun muziek de indruk dat ze enige ervaring hebben met vrouwen. De EP is daarom een beetje voor henzelf en een beetje voor de luisteraars. ‘We wilde iets schrijven dat conceptueel sterk was en ook goed bij ons past. Na iedere luistersessie zijn we nog steeds onder de indruk van hoe goed het gelukt is’.

Amsterdam Osdorp 

'Voor ons is dit net Miami'

Amsterdam Osdorp staat niet geheel bekend om rozengeur en maneschijn. Toch zijn de mannen van Tres Navy positief over deze plek. ‘Voor ons is dit net Miami, je hebt hier alles, het is een complete vibe, echt een plek op zich. Als je vanaf Lelylaan richting Osdorp rijdt en je kijkt over het water dan weet je dat je op een bijzondere plek bent. Hopelijk kunnen we met onze muziek helpen om Osdorp een nog beter imago te geven’.

Tres Navy brengt nieuwe EP "Language Of Various Emotions" uit.

Language Of Various Emotions

'Ons doel was om iets speciaals te maken'

Voor de nieuwe EP beschreef Tres Navy een doorlopend liefdesverhaal. Naar eigen zeggen is het een conceptuele masterpiece. ‘Zolang we kunnen doen waar ons hart ligt zullen we altijd mooie dingen maken. We wilde niet gewoon liedjes maken en die random bij elkaar zetten en het een EP noemen voor de vorm. Ons doel was om iets speciaals te maken, iets wat over ons gaat en ook over anderen’.

Tres Navy

Na een carrière als deBrotherz met een aantal noemenswaardige pieken besloten de mannen toch voor een carrière onder een andere naam. ‘We zijn dankbaar voor alles wat we met deBrotherz hebben meegemaakt, terugkijkend was het vooral heel veel ervaring opdoen. Toen onze homestudio in 2018 was afgebrand waren we een tijdje de motivatie kwijt. Het is lastig om creatief te zijn als je ook tegenslagen moet verwerken. Op een hele makkelijke manier zijn we uiteindelijk weer gestart, het was achteraf wel goed om even tijd voor onszelf te nemen. Na zo’n periode gaat het vanzelf weer aan je knagen, dat was het moment voor ons om weer te gaan. In datzelfde jaar zijn we met Lyente en later ook met Flowti gaan werken. Als team hebben we elkaar op een perfect moment gevonden. Ruim anderhalf jaar lang hebben we constant aan een sound gewerkt. De EP is daar een resultaat van’.

 

Trial and error

'Maar we laten ons niet uit het veld slaan’

16 oktober kwam de eerste single van de EP uit, kort daarna raakte de mannen van Tres Navy hun instagram account kwijt. De helpdesk van Facebook/Instagram beweert dit soort problemen snel te kunnen oplossen, in de realiteit blijkt dit echter anders te zijn, vindt Tres Navy.  ‘Als je voor langere periode een following opbouwt dan is het echt vervelend als dat opeens verdwenen is, maar we laten ons niet uit het veld slaan. We hebben meer van zulke verhalen gehoord maar er nooit echt bij stilgestaan dat dit ons ook kan overkomen. Het is belangrijk om je daar in te verdiepen zodat je weet hoe je situaties zoals gehackt worden kan voorkomen. Het lukt ons gelukkig altijd om positief te blijven en we wilde doorgaan met muziek uitbrengen, dat was belangrijk voor ons’.

 

Na de eerste single (Simpel) volgde in november ook de 2e (Stamina) en 3e single (Only One) van de EP. Tres Navy koos er bewust voor om de singles niet op volgorde van het verhaal uit te brengen zodat dit later allemaal op zijn plek kan vallen. ‘Wij denken dat niemand echt doorhad dat we een heel project hadden tot de release datum bekend werd. Dat is ook het leuke aan creatief bezig zijn, je kan het teasen en invullen hoe je dat zelf wilt. De singles hebben wij op gevoel gekozen, iedereen in ons team was het ermee eens, dan gaan we gewoon’.

Tres Navy brengt nieuwe EP "Language Of Various Emotions" uit.

Het verhaal achter de EP

‘Er is voor iedereen wat op’

De EP bevat 7 tracks waar de eerste paar tracks vooral happy feelings zijn en er gaande weg een omslag is waar het steeds minder happy is. ‘Het is een cyclus waar je trapped in bent, we proberen dit op een hele kwetsbare maar toch muzikale manier te vertellen. Je kan de liedjes ook los van elkaar luisteren en er lekker op gaan. Toch willen we iedereen aansporen om het van begin tot eind door te luisteren, dan stap je namelijk in de wereld die wij gecreëerd hebben.

Het is een soort movie, aan het begin leer je iemand kennen en ben je vaak onder de indruk, daar gaat ‘Special’ over. Wij zijn zelf heel content met de simpele dingen in het leven, zoals heel laagdrempelig tijd met iemand doorbrengen die je graag ziet en dan liever samen koken dan een fancy restaurant, daar gaat ‘Simpel’ over.

'Only One’ spreekt eigenlijk voor zich, naarmate de emotie sterker wordt krijg je het gevoel dat deze persoon het wel voor je zou kunnen zijn. In “Stamina” wordt het een beetje tricky. Dit is meestal de fase waarin je niet direct door hebt dat je comfortabel bent geworden maar eigenlijk doe je al minder moeite voor de persoon. Dit is ook de fase waarin je weer gaat ‘flexen’ en de focus voor je 'Only One' een beetje kwijtgeraakt. In ons verhaal is dit ook de fase waarin je dingen doet waar je achteraf spijt van krijgt.

In 'Laatste Kans' reflecteren we op hoe mooi het was en hoe zonde het is dat het nu eigenlijk verpest is. Ondanks we heel bewust zijn van het idee dat zij special, simpel en misschien wel the only one is, was stamina toch een teleurstellende en confronterende fase. Na het reflecteren vragen we toch nog om een laatste kans. Daddy gaat nog dieper in op de emotie. Het gevoel wordt sterker, in deze fase komen spijtgevoelens en flashbacks. Die flashbacks lieten ons realiseren hoe goed we voor elkaar waren. De comfort-zone was dangerous en het heeft ons niet goed gedaan. En juist wanneer het allemaal zo kapot leek te gaan, krijgen we op de valreep nog een telefoontje op de laatste track.

 

Hey baby, waar ben je? Ik mis je..

 

Na ‘Hey Baby’ krijgen we een nieuwe kans en begint de cyclus eigenlijk weer opnieuw, dat is voor ons de ‘Language Of Various Emotions’.

Tres Navy brengt nieuwe EP "Language Of Various Emotions" uit.

'Wij hebben zelf momenten gehad waar we bij onszelf moesten nagaan of we niet in zo’n cyclus zaten. Hoe lastig het ook is, we zijn tot de conclusie gekomen dat je dan beter uit elkaar kan gaan. Hoe gek je ook op iemand bent. Met sommige mensen waar je in zo’n cyclus hebt gezeten kan je nog steeds vrienden zijn en met andere weer helemaal niet. Dat is het gekke van liefdes verhalen.

We hopen ooit over een 'beter' liefdes verhaal te schrijven, alhoewel deze op heel veel momenten heel goed voelde, hebben we toch liever dat het een positiever verhaal is'.

 

‘Je kan de liedjes ook los op zetten en in je element komen’

 

'We zijn supertrots op dit project, het is ons eerste, die zal altijd een bijzondere plek hebben. Het is dichtbij onszelf gebleven, het is een EP van groei, van ervaring, eerlijk- en kwetsbaarheid. Uiteindelijk kan iedereen het verhaal op zijn eigen manier interpreteren, maar nu is in ieder geval bekend vanuit welke gedachten het is geschreven. Je kan de liedjes ook los op zetten en in je element komen, daar zijn de vibes zorgvuldig voor uitgekozen. Veel plezier ermee, we hebben er met liefde aan gewerkt'.

 

Klik hier en beluister de nieuwe EP van Tres Navy 'Language Of Various Emotions'.